Yeni Medya

Nişantaşı Üniversitesi – Yeni Medya Bölümü Resmi Blogu

Anasayfa

Nişantaşı Üniversitesi – Yeni Medya Bölümü

(Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ile ilgili bilgi edinmek için hazırlanan animasyonu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.)

Yeni Medya Bölümü, dijital medya çalışmaları alanında çokdisiplinli ve eleştirel bir yaklaşımla kuramsal ve uygulamalı eğitim veren bir bölümdür. Bilgisayar, İnternet ve telekomünikasyon teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, bilginin her an her yerde ulaşılabilir ve yayınlanabilir hale gelmesi, bilgi sistemlerinin yaratıcı sanatlar ve bilimle olan ilişkisini de değiştirmiştir. Bu değişimin, ekonomik, kültürel, toplumsal, politik ve hukuki sonuçları olmuştur. Bu bağlamda, geleneksel medyanın dijital medyaya evrilmesi günümüzde medya profesyonellerinin çalışma alanlarını da değiştirmiştir. Artık, günümüzün medya profesyonellerinin geleneksel medya ortamları yanında, çevrimiçi yayıncılık, etkileşimli reklam, dijital görsel tasarım gibi dijital medya ortamlarında içerik üretimi ve yönetimi konusunda da yetkin olması beklenmektedir. Yeni Medya Bölümü’nün amacı, yeni medya ortamlarının yarattığı kültürel, sosyolojik ve sanatsal dönüşümler, yeni medya ortamları için yapılan hukuki düzenlemeler ve yeni medya politikaları hakkında bilgi ve fikir sahibi olan, çevrimiçi halkla ilişkiler ve reklamcılık, İnternet gazeteciliği, dijital sanat gibi alanlarda içerik üretebilen ve yönetebilen, kısacası dijital medya ortamlarının teknik ve estetik diline hakim yaratıcı yeni medya profesyonelleri yetiştirmektir.

Çalışma alanları: 

Sürekli ve hızla gelişen bilgisayar, İnternet ve telekomünikasyon teknolojileri ile birlikte dönüşen dijital medya ortamları sayesinde, Yeni Medya Bölümü mezunlarının da iş alanları çeşitlenmekte ve genişlemektedir. Mezunlarımız, İnternet ve mobil ağları kullanan tüm özel, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışma olanağına sahiptir. Yayıncılık faaliyetlerini yeni medya ortamlarında yürüten gazete, dergi, radyo, televizyon, film yapım şirketi gibi medya kuruluşlarında yeni medya editörlüğü ve prodüktörlüğü; halkla ilişkiler ve danışmanlık şirketlerinde çevrimiçi kamuoyu araştırmacılığı ve de arama motoru optimizasyonunu ve reklamcılığını etkili kullanarak çevrimiçi itibar yöneticiliği; reklam ajanslarında İnternet reklamcılığı ya da İnternet ve mobil pazarlama yöneticiliği; herhangi bir kamu, özel ya da sivil toplum kuruluşunun sosyal medya biriminde sosyal medya uzmanlığı yapabilirler. Diğer bir deyişle, herhangi bir kurum ya da kuruluşun dijital kodlama sistemine temellenen, ses, yazı, grafik, fotoğraf, video, film gibi multimedya biçimselliğine ve etkileşimsellik özelliklerine sahip içerik üretimi ve yönetimini gerektiren tüm pozisyonlarında görev alabilirler.

Dersler hakkında: 

Yeni Medya Bölümü’nün müfredatı, geleceğin yeni medya profesyonellerinin, çalışma hayatlarının her aşamasında kullanabilecekleri temel bilgi ve becereleri kazanabilecekleri derslerden oluşmaktadır. Yeni medyaya giriş, sosyal medya, yeni medya kuramları ve araştırmaları, İnternet gazeteciliği, veri gazeteciliği, yeni medya ve halkla ilişkiler, dijital pazarlama, İnternet reklamcılığı, dijital radyo yayıncılığı, Web TV ve IPTV programcılığı, dijital kültür, dijital sanat, web tasarımı, veri görselleştirme, dijital oyun tasarımı, yeni medya sosyolojisi, eleştirel yeni medya okuryazarlığı, dijital içerik üretimi ve yönetimi, transmedya uygulamaları gibi dersler bölümün belli başlı dersleridir. Bölümün tüm dersleri için tıklayınız.

Yorum bırakın